Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
تست رغبت سنج استرانگ
تصمیمگیری درباره انتخاب رشته تحصیلی و شغل، یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین موضوعات در زندگی هر فرد به حساب میآید. افراد معمولا یک سوم عمر خود را در محل شغل خود هستند، پس شغل افراد باید مورد علاقه آنها باشد. یکی از عوامل بسیار مهمی که باید در کنار شخصیت و استعداد مورد بررسی قرار بگیرد، علاقه افراد به محیط شغلی خود است. اگر علاقه فرد و رشته تحصیلی و شغل او متناسب نباشند فرسودگی شغلی و عدم رضایت از شغل و عدم موفقیت در شغل تنها برخی نتایج آن است.
در بسیاری از کشورهای دنیا برای کمک به انتخاب درست رشته تحصیلی و شغل دانشجویان و دانش آموزان از پرسشنامه استرانگ که پرکاربردترین و پراستفاده ترین پرسشنامه رغبت سنج است، استفاده می شود. یکی از اهداف مهم تعلیم و تربیت در دانشگاه ها و مدراس، تسهیل رشد حرفه ای و هدایت شغلی دانش آموزان می باشد. به این منظور لازم است شخص بتواند علایق، رغبت ها، توانایی ها و خصوصیات شخصی خود را بشناسد. در هدایت تحصیلی و مشاوره شغلی و مشاوره انتخاب شغل به دانش آموزان کمک می شود تا با شناخت و آگاهی از تمایلات و رغبت های خویش و شناخت کامل رشته تحصیلی و مشاغل گوناگون هدف خود را مناسب و درست انتخاب نمایند. این انتخاب و تصمیم گیری صحیح تحصیلی و شغلی برای هر فرد بالاترین اهمیت را دارد چرا که این انتخاب نه تنها بر خود فرد بلکه بر خانواده و جامعه نیز تاثیر می گذارد. دانش آموزان و دانشجویان و اشخاصی که جویای شغل و یا انتخاب رشته مناسب با استعداشان هستند می توانند با شرکت در این آزمون به شغل متناسب با علاقه خود پی برده و در آن جهت ادامه تحصیل داده و شغل و رشته انتخاب کنند. این پرسشنامه پیش بینی کننده مناسبی در زمینه انتخاب رشته به حساب می آید و می تواند به نحوی دقیق با در نظر گرفتن خصوصیات شخصیتی و رغبت افراد، انتخاب رشته صحیح را پیش بینی نماید.
تیپ های علاقه استرانگ / شش مولفه اصلی تست رغبت سنج تحصیلی و شغلی استرانک
براساس این نظریه، افراد جامعه از نظر شخصیتی و رغبت در یکی از شش تیپ زیر قرار می گیرند:
- واقعگرا (عمل کننده ها)
- جستجوگر (متفکران)
- هنری (آفرینندگان و هنرمندان)
- اجتماعی (کمک کنندگان)
- متهور یا جسور (سرمایه گذاران و رهبران)
- قراردادی (نگهبانان و کارمندان)
البته هر شخص ترکیبی از این ویژگی ها است و به نوعی بر اساس محیطی که در آن رشد یافته، یک ویژگی در او پرنگ تر و یک ویژگی در او کم رنگ تر است. اگر دقت کرده باشید: در یک محیط هنری، هنرمندان بیشتر رشد پیدا میکنند. پس بر این اساس اگر، الگوی شخصیتی یک فرد و الگوی محیطی او را بدانیم، میتوانیم موفقیت او را پیش بینی کنیم.
کاربردهای تست رغبت سنج استرانگ
این تست به منظور مشاوره تحصیلی و شغلی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. پژوهش های زیادی کاربردپذیری تست استرانگ را برای انتخاب بهتر رشته و شغل مناسب در بلند مدت نشان داده است. از تست استرانگ می توان برای موارد زیر استفاده نمود:
- انتخاب رشته
- انتخاب شغل
- مشاوره تحصیلی به دانش آموزان
- مشاوره شغلی به کارکنان
رغبت سنج تحصیلی – شغلی استرانگ
یکی از برزگترین مشکلات ما در زندگی این است که در مسیری پا می گذاریم که می تواند ما را از اهداف و علائق مان دور کند. کار کردن در جایی که دوستش نداریم و یا با ما تطابق ندارد دغدغه امروزی ما و فرزندانمان می باشد که می تواند پیامدهای ناگواری داشته باشد. بارها و بارها شنیده ایم که افراد به رشته و فعالیت هایی روی آورده اند که از آن ابراز پشیمانی می کنند. مسئله نگران کننده این است که این پشیمانی گاهی بازگشت ناپذیر شده و باعث می شود برای رفع آن هزینه های زیادی را پرداخت نماییم. گاهی این تصمیم ها به دلیل انتخاب غلط خانواده ها و یا انتخاب ناصحیح سیستم آموزشی ماست.
برای کسانی که در مرحله انتخاب رشته و یا انتخاب شغل مناسب شان هستند لازم است تا قبل از هرچیزی به صورت اصولی و بر اساس استانداردهای لازم این کار را انجام دهند. همچنین کسانی هم که حرفه و تحصیل خود را انتخاب نموده و اینک سردرگم می باشند لازم است تا با بازنگری های لازم تغییری استراتژیک در روند تحصیلی و حرفه ای خود دهند. یکی از بهترین آزمون ها در سراسر جهان برای درک توانایی های خودمان و دسته بندی علائق تحصیلی و شغلی مان با توجه به ویژگی های منحصربه فردی که داریم آزمون رغبت سنج استرانگ است.
این آزمون به منظور مشاوره شغلی و مشاوره تحصیلی در سراسر جهان کاربرد دارد. انتخاب رشته و انتخاب شغل بر اساس علائق شغلی و علائق تحصیلی این امکان را می دهد تا بتوانیم آینده روشنی را برای خود بسازیم. مشاوره تحصیلی-شغلی با کمک آزمون رغبت سنج استرانگ به شما این امکان را خواهد داد تا با دقت بیشتر و آشفتگی کمتر دست به انتخاب بزنید.
تست انتخاب رشته
از تست رغبت سنج استرانگ می توان به منظور انتخاب رشته استفاده نمود. انتخاب رشته پیش از ورود به مقاطع بالاتر تحصیلی باعث می شود تا بتوانیم مسیر زندگی خود را هدف مند نماییم. بسیاری از افراد به دلیل انتخاب رشته نامناسب در آینده دچار تردید می شوند و باعث می شود زمان زیادی از طول عمر خود را برای سپری کردن مسیر اشتباه صرف کنند. هرچه زودتر بتوانیم مسیر تحصیلی خود را متناسب با علائق و توانایی های خود هدایت کنیم، با احتمال بیشتری در آینده در زندگی به موفقیت دست می یابیم.
تست انتخاب شغل
تست رغبت سنج استرانگ برای انتخاب شغل نیز کاربرد دارد. با استفاده از مشاغل پیشنهادی این تست می توان متناسب با تمایل و انگیزه هایی که داریم مشاغلی را برگزینیم که همخوانی بیشتری با ما دارد. با استفاده از این تست در کنار آزمونهای شخصیت مانند تست MBTI و آزمون های هوش و استعداد مانند تست هوش چندگانه گاردنر می توانیم تصمیم بهتری در رابطه با آینده حرفه ای خود بگیریم. همخوان بودن شغل با ویژگی های ما باعث می شود تا بتوانی بهترین عملکرد را در زندگی شغلی مان داشته بایشم.
در این آزمون به دو نوع از دغدغه ها یعنی انتخاب رشته تحصیلی و در نهایت انتخاب شغل می توان کمک نمود. در هر دو مورد میزان رغبت فرد مهم و در موفقیت بسیار تاثیر گذار است. اگر از خود شناخت کافی داشته باشید می توانید رشته ی تحصیلی و شغل متناسب با خودتان را انتخاب و در آن موفق شوید.
جهت گیری های شغلی در تست استرانگ
در تست استرانگ همچنین 5 نوع جهت گیری شغلی نیز نمایش داده می شود که به شرح زیر است:
قطب کاری (قطب ترجیح کار با افراد در برابر قطب ترجیح کار با اشیا و داده)
مقیاس محیط یادگیری ( قطب آکادمیک در برابر قطب عملی)
مقیاس سبک رهبری (قطب هدایت دیگران دربرابرقطب هدایت شدن توسط افراد بالاتر)
مقیاس ریسک پذیری ( قطب شانس دربرابر قطب امنیت)
مقیاس جهت گیری گروهی (قطب کارکردن به عنوان عضوی از یک گروه در برابر قطب کار کردن به صورت انفرادی).
در پژوهش حق شناس، عابدی و باغبان (1385) ضریب اعتبار مقیاسهای استرانگ به شیوه آلفای کرانباخ وباز ازمایی محاسبه شده که اعتبار به روش آلفا بین 88/0تا 92/0 برای موضوعهای کلی ، 45/0 تا 0/87 برای مقیاسهای رغبت اصلی، 0/74 تا 0/91 برای مقیاسهای سبک فردی بوده است. ضریب اعتبار باز آزمایی نیز بین 0/86 تا 0/91 برای موضوعهای کلی 0/61 تا 0/87 برای مقیاسهای رغبت اصلی ، 0/73 تا 87/0 برای مقیاسهای سبک فردی گذارش گردید. در این پژوهش روایی هریک از مقیاسهای استرانگ به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. روایی موضوعهای کلی از طریق همبستگی بین موضوعهای کلی و مقیاسهای فرم کوتاه رغبت سنج تحصیلی- شغلی هالند محاسبه گردید که همبستگی مثبت ومعنا دار بدست آمد. دامنه ضرایب بدست آمده بین 0/43 تا 0/66 متغیر بوده است و همچنین همبستگی درونی موضوعهای کلی مثبت و معنا دار بوده است.
اولین پاسخی که به ذهنتان می رسد را مدنظر قرار دهید.، به توانایی های خود اصلا توجه نداشته باشید، سعی کنید فقط بر اساس علاقه انتخاب کنید.
قسمت اول: مشاغل (از سؤال 1 تا 107)
در این قسمت تست رغبت سنج استرانگ مشاغل متعددي در زیر ارائه شده است.
چگونگی احساس خود را در قبال انجام هر یک از این مشاغل مشخص کنید.
از این که در شغلی می توانید موفق عمل کنید یا خیر و یا در مورد میزان درآمدي که می توانید در آن شغل به دست آورید نیز فکر نکنید.
تنها به این مطلب فکر کنید که آیا دوست دارید در آن شغل مشغول به کار شوید یا خیر
قسمت دوم: زمینههاي موضوعی (از سؤال 108 تا 152)
در ادامه تست رغبت سنج استرانگ، حالا مشخص کنید که آیا به زمینه هاي موضوعی زیر علاقهمندید یا خیر.
ممکن است که به برخی از زمینه ها علاقه مند باشید. صرف نظر از این که آنها را مطالعه کرده باشید یا نکرده باشید.
قسمت سوم: فعالیتها (از سؤال 153 تا 236)
در این قسمت تست رغبت سنج استرانگ، میزان علاقمندي خود را به فعالیتهاي زیر را مشخص سازید.
اولین پاسخی که به ذهنتان میرسد را مدنظر قرار دهید.
قسمت چهارم: فعالیتهای تفریحی (از سؤال 237 تا 265)
در این قسمت تست رغبت سنج استرانگ، به یکی از گزینههاي زیر پاسخ دهید.
تا مشخص شود که نسبت به هر یک از طرق گذراندن اوقات فراغت خود که در زیر آمده چه احساسی دارید.
قسمت پنجم: افراد (از سؤال 266 تا 281)
اکثر ما مشاغلی را انتخاب میکنیم که بتوانیم در آنها با افرادي که از معاشرت با آنها لذت ببریم کارکنیم.
در این قسمت تست رغبت سنج استرانگ، مشخص کنید که از داشتن تماسهاي روزمره با افراد زیر چه احساسی خواهید داشت.
قسمت ششم: ویژگیهای شما (از سؤال 282 تا 290)
و نهایتاً قسمت پایانی تست رغبت سنج استرانگ، در این قسمت نشان دهید که چگونه فردي هستید.
مشخصات تست
-
تعداد سوال
-
زمان
-
تفسیر تخصصی
-
قیمت
زمان سپری شده
00:00:00
دستورالعمل پرسشنامه استرانگ
-
مشکلي به وجود آمده است