15 نکته در درمان وسواس فکری (OCD)
وسواس فکری به خودی خود از بین نمی رود. شما نمی توانید آن را نادیده بگیرید یا فکر کنید که از افکار و رفتارهای تکراری که زندگی شما را کنترل می کنند، خلاص شوید. آنچه شما می توانید کنترل کنید تصمیم شما برای دریافت درمان است. اولین قدم مراجعه به متخصص روانشناس است. اگر قصد دارید دارو مصرف کنید، ممکن است او شما را به روانپزشک نیز معرفی کنند. ضرورت درمان وسواس فکری آنجاست که این مشکل می تواند زندگی روزمره را مختل کند. در این مطلب 25 نکته از دکتر فرد پنزل از بنیاد بین المللی OCD ذکر کرده ایم که در طی درمان این مسئله می تواند کمک کننده باشد و باید به این موارد توجه کرد. او می گوید: “من در ابتدا این لیست را برای بیماران خودم نوشتم، و سپس متوجه شدم که برای دیگرانی که تازه شروع کرده اند یا در حال حاضر مشغول درمان هستند مفید خواهد بود. در اینجا 15 نکته من برای موفقیت در درمان OCD آورده شده است.”
1. همیشه انتظار غیر منتظره ها را داشته باشید
2. هرگز از خود یا دیگران به دنبال اطمینان نباشید
3. مایل به پذیرش ریسک باشید
4. زمان را برای جلوگیری یا فکر نکردن به افکارتان تلف نکنید
5. به یاد داشته باشید که مقابله با علائم به تنهایی مسئولیت شماست
6. نسبت به پیشرفت خود خیلی بی تاب نشوید
7. وقتی انتخابی دارید، همیشه به سمت اضطراب بروید
8. اگر درمانگر به شما تکلیفی می دهد که برای انجام آن آمادگی ندارید، می توانید به او بگویید
هدف این است که تکالیف باعث ایجاد کمی اضطراب در شما شود تا به تحمل کردن عادت کنید نه اینکه شما را تحت تأثیر آن قرار دهد و باعث شکست شما شود. از سوی دیگر، هر زمان که می توانید بیشتر از تکالیف گفته شده انجام دهید، بیان کنید.
9. برای شروع تکالیف درمانی خود منتظر “لحظه خاص” نباشید
اهمال کاری یکی از ویژگی های OCD بسیاری از افراد است، بنابراین تکالیف درمانی خود را از روزی که آنها را دریافت می کنید شروع کنید. بهترین لحظه زمانی است که شروع به انجام آنها کنید. معمولا شروع همیشه سخت تر از ادامه دادن است اما برای شروع هدف خود از این وقت، هزینه و انرژی که صرف می کنید را به خاطر آورید.
10. طرف کمال گرایی قرار نگیرید
کمال گرایی می تواند یکی دیگر از ویژگی های OCD باشد. ممکن است OCD به شما بگوید که اگر تکالیف خود را کامل انجام ندهید، بهبود نخواهید یافت. اگر متوجه شدید که حساسیت بیش از حد دارید که باید تکالیف خود را به خوبی انجام دهید، این خطر را دارید که آن را به وسواس دیگری تبدیل کنید. مراقب باشید که هر بار که تکالیف خود را انجام می دهید طبق قوانین سفت و سخت یکسانی انجام دهید. همچنین، تکالیف خود را آنقدر زیاد انجام ندهید که کل روز شما را بگیرد.