مدیریت تغییر فردی

تا به حال دقت کرده اید که برخی افراد در مدت زمان کوتاهی با تغییرات کنار می آیند و به عبارتی توانایی مدیریت تغییر فردی را دارند اما کوچک ترین تغییرات، برخی دیگر را به ستوه می آورند!؟

اصلی ترین نکته که این دو دسته افراد را از هم متمایز می کند، در نحوه ی نگرش آن ها به تغییرات و پذیرش قطعی نبودن اتفاقات زندگی نهفته است.

مهارت مدیریت تغییر فردی

شواهد زیادی نشان می دهد که تغییر کردن استرسی را موجب نمی شود بلکه آنچه انسان ها را نگران می کند ابهام و عدم قطعی بودن اتفاقات می باشد. حتی سخت ترین رویداد های زندگی مانند طلاق، به علت ابهام و گنگی باعث استرس می شوند.

اگر نگران تغییراتی هستید که در زندگی شغلی و فردی شما رخ می دهد، با خواندن این مقاله می توانید مهارت های ساده ای را برای مدیریت تغییر فردی کسب کنید.

نکاتی درباره ی استرس ناشی از تغییرات

استرس و اضطراب بر ذهن و جسم تاثیرات بسیاری می گذارد و در بعضی مواقع نشانه های فیزیکی استرس مانند سرگیجه، سردرد و بی خوابی به نوبه خود حال شما را بدتر می کند و گاها باعث افزایش استرس شما می شود.

نشانه های استرس را نادیده نگیرید و امیدوار نباشید که خود به خود از بین روند. بدن شما به روش های مختلف سعی دارد به شما بگوید که در حال تجربه ی استرس هستید و اگر درمان نشود، شرایط بدتری را در پیش خواهید داشت. بنابراین راه های مقابله با استرس را فراگیرید.

اگر به دلیل تغییرات در زندگی خود، استرس زیادی را تجربه می کنید، برای کاهش آن با یک درمانگر صحبت کنید.

اگر استرس غیرقابل کنترل شود، به مشکلات بزرگتری مانند افسردگی منجر می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر، علت های افسردگی را بشناسید! را در سایت جعبه ابزار ذهنی مطالعه نمایید.

کنار آمدن با تغییرات زندگی

شواهد نشان می دهند که اکثر افراد در هنگام مواجه با تغییرات، منحنی تغییر یا منحنی گذار راسشرایط یکسانی را تجربه می کنند گرچه ممکن است برخی مراحل در فردی بیشتر از فرد دیگر به طول بینجامد.

الیزابت کوبلر راس، نحوه برخورد افراد هنگامی که از بیماری لاعلاج خود مطلع می شوند را مورد بررسی قرار داد و مدلی به نام منحنی گذار یا تغییر ایجاد کرد. مطالعات بعدی نشان داد که افراد به شیوه های مشابه نسبت به سوگ و همچنین تغییرات در زندگی، واکنش نشان می دهند.

این مدل نشان می دهد که افراد پاسخگویی را در حالت انکار با سطوح بسیار بالایی از انرژی و اعتماد به نفس شروع می کنند، اما این اعتماد به نفس و انرژی پس از احساس نیاز به حمایت کاهش می یابد و سپس عصبانی می شوند و سوالاتی مانند “چرا این اتفاق باید برای من رخ دهد” می پرسند. سپس آنها به سمت اکتشاف وضعیت خود و گزینه های جدید و پذیرش حرکت می کنند.

 

مدیریت تغییرات فردی و شغلی

دعایی به نام دعای آرامش معتادان گمنام وجود دارد. این دعا این گونه است:

خداوندا، آرامشی عطا فرما، تا بپذیرم آن چه را که نمی توانم تغییر دهم
شهامتی که تغییر دهم آن چه را که می توانم
و دانشی که تفاوت این دو را بدانم .

اگرچه ممکن است کمی پیش پا افتاده به نظر برسد، اما یک روش معقول برای مدیریت تغییر در زندگی شما است.

پذیرش آنچه نمی توانید تغییر دهید

عموما افرادی که به راحتی با تغییرات کنار می آیند، می گویند: “هر چه که از کنترل ما خارج می باشد را می پذیریم و تنها با مسائلی تمرکز می کنیم که قدرت تغییرش را داریم”.

درست است که رهایی از نگرانی بسیار سخت است، اما نگران اتفاقات غیرقابل کنترل بودن، بی فایده تر است و تنها سلامت شما را به خطر می اندازد

برنامه ریزی برای تغییر آنچه که می توانید

قدم بعدی، بررسی مواردی است که توانایی کنترل آن ها را دارید. به جای نگران شدن، این دو سوال را از خود بپرسید:

  • در واقع، آیا می توانم کاری انجام دهم تا احتمال وقوع این رویداد را تغییر دهم. اگر بلکه، چه کارهایی باید انجام دهم؟
  • در واقع ، آیا می توانم کاری انجام دهم تا نتیجه را به نتیجه مطلوب تری برای خودم تغییر دهم، و اگر چنین است، چه کارهایی باید انجام دهم؟

نکته ی اصلی در این قسمت، کلمه ” در واقع” است. اگر پاسخ شما به سوالات بالا مثبت بود، باید تنها بر اقدامات واقع بینانه تمرکز و نه چیزهایی ایده آل.
دانش تشخیص تفاوت این دو

این قسمت، اخرین مرحله از مدیریت تغییر فردی است.
افرادی که تغییرات به به سرعت می پذیرند و با آن ها کنار می آیند، از خواسته ها و اهداف خود آگاهی دارند. آن ها سریعا تصمیم می گیرند که توانایی تغییر چه رخدادهایی را دارند و چه رخدادهایی را باید بپذیرند.

و در نهایت

به یاد داشته باشید
هنگامی که درباره ی مسائلی که قابلیت تغییر آن ها را دارید و مسائلی که فقط باید پذیرفته شوند، تصمیم گرفتید به تصمیمات خود پایبند باشید.
تصمیماتی که اتخاذ کرده اید را ادامه دهید و نگران این نباشید که چه می شود!

 

 

 

امتیاز دهید
مطالب مرتبط
نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.